Zachthout:

1. Ik heb mooiere kwaliteit nodig dan het standaard vuren/grenen bouwhout, is dit mogelijk?

Ja, een hogere kwaliteit dan bouwhout is de o/s klasse. In bepaalde maten is o/s hout standaard in ons assortiment opgenomen.

2. Wat is het verschil tussen Vuren en Grenen precies?

Vroeger had Grenen hout een hogere duurzaamheid dan Vuren hout. Inmiddels is dit echter achterhaald en heeft Vuren hout een hogere duurzaamheidklasse. Grenen wordt voornamelijk voor binnentoepassingen gebruikt als deze blank gelaten dient te worden.


Tuinhout:

3. Moet tuinhout nog behandeld worden?

Tuinhout is te verkrijgen als verduurzaamd/geïmpregneerd vuren of in hardhout, nl. Bangkirai of Louro Gamela. Beide soorten hoeft u niet meer te behandelen. Het kan uiteraard wel overgeschilderd worden.

4. Is geïmpregneerd hout schadelijk voor de gezondheid?

Het geïmpregneerd hout draagt het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het gebruikte verduurzamingsmiddel, dat door regen en grondwater uit het hout kan lekken, niet schadelijk is voor mens en dier.

5. Ik wil graag een vlonder maken, welk houtsoort kan ik het beste gebruiken?

Voor het maken van een vlonder adviseren wij u om onderleggers van Angelim Vermelho te gebruiken. Standaard hebben wij in ons assortiment, geschaafd op 45 x 70 of 45 x 90. Als bovendek is Massuranduba het meest geschikt door zijn hoge duurzaamheid. Ook geeft geschaafd Massuranduba geen splinters. Het is verkrijgbaar in reliëf uitvoering en in verschillende diktes. Ook laat Massuranduba zich goed afwerken vanwege de rechte houtnerf.

Hardhout:

6. Hoe zit het met het vergrijzen van hardhout?

Door de invloed van zon, regen en wind worden alle hardhoutsoorten na verloop van tijd grijs. Verkleuring kan alleen worden tegengegaan wanneer er een beschermlaag wordt aangebracht welke UV-stralen tegenhouden. Dit wordt in praktijk niet vaak gedaan en laat men het hout gewoon vergrijzen.

7. Men zegt dat Angelim Vermelho erg stinkt, hoe zit dat?

Dat Angelim Vermelho stinkt kunnen we niet ontkennen. Vooral vers hout heeft een sterke geur. De geur zal na verloop van tijd, ongeveer een jaar, volledig zijn verdwenen. Palen vormen geen reukprobleem vanwege het geringe oppervlak.


Overig:

8. Wat wordt bedoeld met gelamineerd hout?

Gelamineerd hout wil zeggen dat het product is opgebouwd uit meerdere stukken/delen hout en op elkaar zijn gelijmd. Hierdoor wordt het hout optimaal gebruikt en kan het nagenoeg niet werken, scheuren, krimpen of vervormen

9. Wat wordt bedoeld met een vingerlas verbinding?

Met behulp van een vingerlas (als het ware zeer kleine tandjes die in elkaar passen) wordt het hout aan elkaar verlijmd. Voor dat dit gebeurd worden alle gebreken zoals scheuren, kleine kwasten, harsgangen enz. eruit gezaagd, zodat een mooi stuk hout overblijft.Over de website:

10. Ik wil eerst een prijsopgave ontvangen, is dit mogelijk?

Uiteraard, u kunt dit aangeven in het opmerkingenveld. De offerte zal u zo spoedig mogelijk worden uitgebracht.

 

11. Ik heb een grote partij hout nodig, scheelt dat in prijs?

Wij hanteren een speciale prijs voor leveringen van volle bundels cq. grote bestekken. Deze prijzen zijn op aanvraag.

 

12. Ik kan op de website bepaalde maatvoeringen niet vinden, kan ik deze wel bestellen?

Op onze website staan onze voorraadartikelen. Wij hebben een schaverij/zagerij waardoor wij maatwerk kunnen leveren. U kunt dit aan ons doorgeven via het opmerkingenveld op het bestelformulier of via de contact-email.

 

13. Wat zijn de kosten van maatwerk?

De kosten zijn o.a. erg afhankelijk van de bewerking welke op het hout dient te worden toegepast. Voor een prijsopgave dient u altijd contact met ons op te nemen.

 

14. Kan ik mijn bestelling ook bij jullie komen afhalen?

Ja, dat kan uiteraard. Wanneer u alleen voorraadartikelen besteld kunt u daags erna uw bestelling bij ons ophalen. Als er bij de bestelling ook een bewerking gedaan dient te worden, kunt u een datum aangeven wanneer u de bestelling nodig heeft. Indien de datum niet haalbaar is, zullen wij u contacten.

 

15. Ik ben op zoek naar houtmonsters, kunt u die leveren?

Van de meeste houtsoorten en verschillende typen rabat hebben wij monsters voorradig. Deze kunnen op leenbasis aan u worden verstrekt.